hu en

Mezőzombor, Hotel 2013

MEZŐZOMBOR, HOTEL 2013
Mezőzombor települése Borsod-Abaúj-Zemplén megye középső részén fekszik, a térség a 2002-ben Unesco Világörökség státuszt elnyerő Tokaj-Hegyalja része.
A békés, festői környezetbe tervezett egészség-turisztikai szálloda népszerű úti cél lehet a borkedvelőknek, pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak. A tervezett épület helyén jelenleg a néhai Bekényi tanya elhanyagolt épületei állnak, melyek az építkezés előtt bontásra kerülnek.
A tervezett főépület tömege befelé forduló udvarház, a letisztult, boltíves nyílásokkal tagolt homlokzat egységes képet kölcsönöz az épületegyüttesnek. A telek délnyugati sarkába tervezett torony kilátó és hangulatos vacsorázóhely, építészeti formálásban és funkcionálisan szervesen kapcsolódik a főépülethez, de határozott sziluettje elválik a fő tömegtől.
A koncepció lényeges eleme a szálloda szűkebb és tágabb környezetének minőségi megújítása, amely lehetőséget nyújt néhány perces (lugas, konyhakert) vagy akár néhány órás (gyümölcsös, rét, legelő) sétákra, a táj békéjének, hangulatának megélésére.

Kis Péter, Dobrányi Ákos, Beke András
Látványtervezés: Rohonczi Donát

BEKE ANDRÁS  BETON  DOBRÁNYI ÁKOS  HOTEL  KIS PÉTER  MEZŐZOMBOR  ROHONCZI DONÁT  TOKAJ  ÜVEG